Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Candberrol – Snaga Maqui Bobice u Borbi Protiv Kandide i Afti u Ustima

Kako rešiti učestale probleme izazvane upornim infekcijama gljivicom kandidom koji su najčešće uzrokovani modernim, i ubrzanim načinom života, kao i neadekvatnom ishranom?

Tim farmaceuta i tehnologa kompanije Phytonet nam donosi rešenje u vidu efektivnog suplementa ishrani po imenu Candberrol!

U okviru naučno istraživačkog rada koji je prethodio razvoju proizvoda, utvrđeno je da ekstrakt čileanske Maqui bobice (Aristotelia chilensis) ima povoljno dejstvo na gljivicu Candidu albicans.

Stoga je donešena odluka da se razvije jedinstveni prirodni preparat sa inovativnom formulom, Candberoll lozenge (tablete koje se polako otapaju u ustima), koji u svom sastavu sadrži ekstrat te čudesne bobice. Maqui bobica se pokazala kao jako efikasna u sprečavanju i lečenju problema kandide i afti u ustima.

Candberrol-Ljubicasta-Pozadina-Prirodni-Lek-Nouvellune

Sve Što Treba da Znate o Kandidi

Kandida je gljivica koja se prirodno nalazi u ljudskom telu. Prisutna je na koži, sluzokoži, kako na genitalnom tako i digestivnom traktu gde pomažu apsorpciju i digestiju hrane. Postoji oko 150 različitih vrsta kandide. Kandida predstavlja deo naše fiziološke flore, bezopasna je sve dok nike narušena ravnoteža organizma.

Problem se pojavljuje kad određena vrsta kandide, najčešće Candida Albicans, počne prekomerno da raste uzrokovana modernim načinom života: preteranom upotrebom antibiotika, povećanom konzumacijom alkohola, preradjenih ugljenih hidrata i rafiniranih šećera, korišćenjem kontracepcijskih pilula, oslabljenim imunitetom i povišenim stresom.

Prekomerni rast ove gljivice i razmnožavanje manifestuju pojavom kandidijaze. Kandidijaza zapravo predstavlja poremećaj normalne flore. U lečenju kandidijaze postoje sledeći problemi, koje terapeutici ne mogu da reše: 

● kandida postaje lako i brzo rezistentna na antimikotike,

● poznati lekovi su toksični, 

● poznati lekovi su nedovoljno efikasni, 

● kandida se vraća ili ne može da se eliminiše iz organizma. 

Zbog svega navedenog, postoji potreba za efikasnim i neškodljivim prirodnim preparatom koji se može koristiti preventivno i u lečenju upornih hroničnih infekcija izazvanih bujanjem gljivica iz roda Candida.

Gde se do sada Skrivala ta Moćna Bobica?

Candberrol-Maqui-Bobica-Maqui-Berry-Nouvellune

Maqui bobica, poznata i pod imenom makija ili čileanska vinova loza, je veoma otporna biljka koja nastanjuje prašume Čilea i susedne regione južne Argentine. Predstavlja jedno od medicinskih čuda prirode. Klima u ovom području poboljšava kvalitet voća, rezultirajući većim procentom molekula korisnih za zdravlje ljudi.

Voće pažljivo biraju i beru porodice berača iz divljih šuma i polja, prateći stare tradicije koje su čuvane vekovima. Svi koji su je probali kažu da ima izvanredan ukus, ali da to nije razlog zbog kojeg će ovo moćno maleno tamnoplavo voće uskoro osvojiti srca svih u svetu.

Najjači Prirodni Antioksidans

Iako postoje brojne pogodnosti Maqui bobica, jedan od glavnih razloga zašto se Maqui bobice smatraju super hranom su njihova antioksidativna svojstva. Maqui je voće koje ima jedan od najviših nivoa antioksidanata od bilo kog voća u svetu.

Ali zašto su antioksidansi toliko važni za naše zdravlje i koje dobrobiti donosi konzumiranje ove superhrane? 

Svaka hrana ili dodatak ishrani ima određenu ocenu po ORAC-u, što je veća ocena, to je veći nivo antioksidanata u toj hrani ili dodataku. Prema podacima US Department of agriculture ORAC iz maja 2010. god. Maqui bobica je najjači prirodni antioksidans. Ona je 7 puta jača od akai bobica (acai berry), a 9 puta od godži (goji berry) bobica. Sve to zahvaljujući jedinjenjima flavonoida poznatih kao antocijani i polifenoli prirodno prisutnih u ovim bobicama.

Razlog što je ovo tako sjajna vest za naše zdravlje jeste da polifenoli igraju korisnu ulogu u smanjenju rizika od velikog broja veoma ozbiljnih stanja, od srčanih oboljenja do raka. Još jedna sjajna vest jeste i saznanje da ovaj biljni ekstrakt ima veliki potencijal u primeni i tretmanu lečenja problema kandide i afte u ustima.

Ispitivani ekstrakt se ne ponaša fungicidno, odnosno ne uništava kandidu, čime bi se remetila normalna mikroflora, već sprečava njen prelazak iz neaktivne, u aktivnu formu.

Krajnji efekat preparata Candberrol jeste izmena patogenog potencijala gljivice. Na ovaj način uspostavlja se razvnoteža u usnoj duplji. Iako se kandida ne eliminiše potpuno iz usne duplje, izbegava se stalni ciklus lečenja, kao i ponovne infekcije. Stalno primenjivanje lekova dovodi do razvoja rezistencije kandide na primenjenu terapiju. Candberrol lako i efektivno rešava ovaj problem u potpunosti.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*