Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

4 Najbolja Prirodna Rešenja Protiv Kandide U Ustima

Oralna kandidijaza je jedno od najrasprostranjenijih infekcija modernog sveta, ali uprkos tome što je ovaj problem toliko čest, i dalje nemamo zvanično rešenje protiv kandide u ustima.

Pad imuniteta je jako česta pojava, pogotovo pri promeni vremena i dolaskom jeseni i zime. U ovom periodu infekcije bujaju, pa nije čudno ako dođe do prehlade i pojave kandide. 

Upotreba antibiotika, pored toga što uništava patogene bakterije, smanjuje i broj dobrih bakterija koje pomažu u odbrani organizma. Na ovaj način dolazi do mogućnosti nastajanja kandide u ustima.

Iako su simptomi brojni i često bezbolni, kandidu je najlakše prepoznati kao bele ,,siraste” naslage u usnoj duplji. Kandida sa sobom nosi neke od osnovnih simptoma kao što su neprijatan zadah, ukus metala u ustima, kao i crvenilo na jeziku i grlu.

Danas postoje mnogi antibiotici i lekovi kojii pomažu u uklanjanju oralne kandide, ali najbolja rešenja protiv kandide u ustima su ipak prirodna.

Mama-I-Dete-Peru-Zube-i-Smeju-se-4-Najbolja-Prirodna-Rešenja-Protiv-Kandide-U-Ustima-Canberrol-Nouvellune.jpg

Preventivne Mere Protiv Kandide u Ustima

Pre same pojave kandide postoje i preventivne mere koje utiču ne samo na sprečavanje pojave kandide, već su važne i za celokupno zdravlje organizma.

  • Oralna higjena: pranje zuba i čišnjenje zuba koncem su odlični za održavanje oralne higjene i sprečavanje pojave oralne kandidijaze. Takođe, upotreba vode za ispiranje sprečava razmnožavenje gljivica. 
  • Unosite manje šećera: iako sve namirnice sadrže šećer, važno je obratiti pažnju na namirnice koje imaju dosta dotatog šećera jer one omgoućavaju podobno mesto za razvitak oralne kandide.

Prirodna Rešenja Protiv Kandide

Prirodna rešenja su odlična za sprečavanje kao i u borbi protiv kandide. Ona mogu efektivno da ublaže bol i simptome.

1. Jabukovo Sirće

Jedna od namirnica koje sve porodice imaju u svom domu je jabukovo sirće. Ono je poznato po svom antifunginalnim dejstvom i kao takvo se već duži niz godina koristi u narodnoj medicini.

  • Rastvorite kašiciču jabukovog sirća u 250 mililitara vode. 
  • Promućkajte rastvor u ustima (barem 15 sekundi)
  • Ispljunite rastvor

Za najbolje rezulate ponovite ovo 3 puta dnevno.

Jabuke-Jabukovo-Sirce-Lisce-4-Najbolja-Prirodna-Rešenja-Protiv-Kandide-U-Ustima-Canberrol-Nouvellune

2. Kokosovo Ulje

Kokosovo ulje se najviše koristi u ajurvedskoj medicini. Ima antifunginalna svojstva i odlično je rešenje protiv oralne kandidijaze. Upotreba kokosovog ulja je deo drevne medicine koja se još naziva i oil pulling.

  • Jednu kašičicu kokosovog ulja rastopite u ustima (brzo će se otopiti)
  • Narednih 10 do 15 minuta zadržite rastvor u ustima
  • Ispljunite rastvor
Kokosovo-Ulje-U-bocici-i-Kokos-Biljka-4-Najbolja-Prirodna-Rešenja-Protiv-Kandide-U-Ustima

3. Prirodno Ulje Origana

Ulje origana je poznato po svojim antifungalnim i antimikrobnim svojstvima. U bolje snadbevenim apotekama je moguće da se kupe i kapsule na bazi ulja origana koje se koriste protiv kandide u ustima.

Ako se opredelite za ulje origana onda uradite sledeće:

  • Dodajte 3 do 6 kapi ulja u 250 mililitara vode 
  • Po želji dodajte med i popijte
Ulje-Origana-u-Bocici-i-Biljka-Origana-Par-Koji-Se-Smeje-i-Grli-4-Najbolja-Prirodna-Rešenja-Protiv-Kandide-U-Ustima-Canberrol-Nouvellune.jpg

4. Candberrol 

Pored prirodnih namirnica koje mogu pomoći u borbi protiv kandide u ustima, na scenu stupa najnovije prirodno rešenje za ovaj problem, i to u obliku jednostavnih tableta. Ovo rešenje nam dolazi od tima stručnjaka iz kompanije Nouvellune čiji je tim višestruko nagrađivan za tehnološke napretke. Njihov patentiran lek, Candberrol, je baziran na čileanskoj Maqui bobici (Maqui Berry) koja je pokazala da pozitivno utiče na smanjenje infekcije bakterije kandida.

Ova čudesna bobica se vekovima koristi u tradicionalnoj medicini Južne Amerike, a zadnjih godina se intezivno koristi i u zapadnoj medicini.

Candberrol je odlično rešenje u sprečavanju i kao pomoć u lečenju kandide u ustima. U pakovanju se nalaze 60 lozengi koje su lake i jednostavne za upotrebu. 

4-Najbolja-Prirodna-Rešenja-Protiv-Kandide-U-Ustima-Canberrol-Nouvellune.jpg
Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*