Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Kako su Naučnici Otkrili da List Manga Povećava Koncentraciju i Energiju

List Manga, (mangiferin) je sastojak koji je već dugo vremena u upotrebi od strane određenih naroda, ali tek nedavno je zakoračio pod reflektor moderne medicinske industrije. Za otkriće mangiferina, i njegove upotrebe, najviše zasluga uzima južnoafrički doktor i etnofarmakolog, Najdžel Gerik.

Najdžel je proveo prethodnih 20 godina u proučavanju biljnih vrsta koje su prisutne u Južnoj Africi i koje tamošnja plemena vekovima koriste. Pomažući ovim narodima u lečenju bolesti i upoznavajući ih sa modernim medicinskim rešenjima, uživao je veliko priznanje među njima. Ali pored uvažavanja, Najdžel je dobio nešto još vrednije za ovu priču – uvrštenje u njihov red šamana.

Kako-su-Naučnici-Otkrili-da-List-Manga-Povećava-Koncentraciju-i-Energiju-Drvo-Manga-Mangiferin-Drvena-Povrsina-Nouvellune Zynamik

Šamanska titula, je Geriku donela ne samo čast, već i veoma bitno znanje sa praktičnom upotrebom; znanje o generacijskom korišćenju raznih biljnih vrsta za lekovitu upotrebu.

Plemenski narodi su upoznali Najdžela sa biljkama koje do tog momenta nisu korišćene u modernom svetu. Sve ove biljke imaju sa veoma široku upotrebu i potencijal koji obećava.

Jedan od sastojaka sa kojim su bušmani upoznali Gerika je bio upravo ekstrakt lista manga, u naučnom svetu poznatiji kao mangiferin.

Kako-su-Naučnici-Otkrili-da-List-Manga-Povećava-Koncentraciju-i-Energiju-Drvo-Manga-Mangiferin-Zeleno-Nouvellune Zynamik

Šta Tačno Radi Mangiferin (List Manga)?

Mangiferin se dobija fermentacijom. Njegova glavna svrha je da stimuliše kongitivne procese u mozgu, eliminiše maglu u mislima, podstiče fokus i povećava koncentraciju. On može služiti kao prirodna zamena za kofein ili se konzumirati zajedno sa kofeinom sa kojim ima sinergijsko delovanje.

Ono što je bitno znati jeste da mangiferin nema neželjena dejstva. Za razliku od kofeina, moći ćete da zaspite neometano čak i odmah nakon konzumiranja. Ekstrakt lista manga ne izaziva anksioznost, drhtavicu, ili dehidrataciju kao što to može biti slučaj sa kofeinom.

Kako-su-Naučnici-Otkrili-da-List-Manga-Povećava-Koncentraciju-i-Energiju-Mangiferin-Zynamik-Nouvellune-Zamena-Za-Kofein

On utiče na kognitivne procese korisnika tako što “čisti nered” u mislima. Ne dovodi vas u ekstremno stanje fokusa, niti vas remeti ili izbacuje iz granica normale, već vam pomaže da funkcionišete neometano. Može se koristiti kao suptilna i prirodna zamena za kofein.

List manga i njegov ekstrakt se danas mogu naći u obliku jako lakom za konzumaciju – u vidu kesica ili kapsula po imenu Zynamik. Uz mangiferin, Zynamik sadrzi i vitamine koji pomažu usmerenju fokusa, i prirodnim putem povećava koncentraciju i energiju.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*