5 Joga Vezbi Za Bolju Koncentraciju

Samo 20 minuta joge dnevno je dovoljno za bolju koncentraciju i pamćenje.

U vreme kada na svakodnevnom nivou konzumiramo gomilu informacija, obavljamo dosta poslova i često za sebe kažemo kako „ne znamo gde nam je glava“, koncentracija i fokus su definitivno nešto što nam manjka.

Budući da je tokom vežbanja joge sva koncentracija usmerena na disanje i pokret, smanjuje se uticaj onih izvora koji inače ometaju koncentraciju te um postaje mirniji. Primetićete i da eliminisanjem buke u vašoj glavi i fokusiranjem uma bolje pamtite i lakše se možete usredsrediti na svakodnevne zadatke.

5 Joga Vežbi Za Bolju Koncentraciju Muškarac Radi Jogu Kući Zynamik Nouvellune

Poslepodne je obično onaj deo dana rezervisan za (drugu, treću..) šoljicu kafe, kako bi oterala umor, razbudila vas i poboljšala koncentraciju. Ali isto može učiniti i joga – ne samo da povećava fleksibilnost, snagu i izdržljivost, ona je i odličan način za eliminaciju stresa i postizanje unutrašnjeg mira.

Sledeće joga poze će vam pomoći da opustite telo, razbistrite um, a samim tim pospešite koncentraciju i pamćenje.

1.Lotus (Padmasana)

Lotus je izvrsna vežba za razvoj koncentracije, te se u jogi koristi za meditaciju i usmeravanje pažnje na tehniku disanja.

Početnicima je često teško postići finalni položaj prekrštenih nogu, a kako biste mogli da se opustite, koncentrišete i duže zadržite u položaju, dovoljno je i prekrstiti noge u klasični turski sed. Dlanove stavite na kolena, ispravite leđa, oslobodite dijafragmu i deset puta duboko udahnite i izdahnite.

2.Orao (Garudasana)

Orao je stojeći joga položaj koji uz brojne dobrobiti pospešuje osećaj balansa, razvija kako svest tako i koncentraciju.

3.Planine (Parvatasana)

Ovaj smirujući položaj je jednostavan i može ga primeniti skoro svako, a cilj mu je stvaranje svesti o pravilnom disanju i poboljšanju koncentracije.

4.Položaj Mrtvaka (Savasana)

Položaj mrtvaka se se obično radi pri kraju vežbanja jer opušta celo telo. Telesna opuštenost vodi mentalnom.

Ova joga poza će vam pružiti mnoštvo dobrobiti: umiriće misli, otkloniti stres i depresiju, samim tim pomoći u lakšem fokusiranju pri obavljanju svakodnevnih obaveza.

5.Vrana (Bakasana)

Vrana je izvrsna vežba za razvijanje koncentracije i snage čitavog tela. Predstavlja simbol mladosti, sreće i dugovečnosti. Na početku će se činiti zahtevnom ali kada savladate balans na rukama, položaj vrane će vam postati zabavan, te ćete ga izvoditi sa lakoćom.

U Zdravom Telu Zdrav Duh

Dobro uskladjene i izbalansirane, praksa joge i adekvatna ishrana su ključ dobrog zdravlja, bolje koncentracije i vitalnosti. Iako je moguće da samo ishranom unesemo sve vitamine i materije koje trebaju našem telu, neki suplementi mogu znatno pomoći. Jedan od njih je Zynamik. Uz redovne vezbe joge, ovaj dodatak ishrani je idealan za podizanje kako mentalne i tako i fizičke energije.

NAŠ BILTEN

Prijavi se za razne specijalne ponude i promocije

*