Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Muči vas pad koncentracije i zaboravnost? Postoji efikasno rešenje

Pad koncentracije i zaboravnost su deo današnjih uslova života. Iako su nam dani puni sadržaja, svakodnevne okolnosti i obaveze nas opterećuju i onda kada želimo da se posvetimo sebi. Mnogobrojne informacije, stresne vesti, administrativne i poslovne obaveze, mogu uticati na kognitivne sposobnosti, posebno ukoliko nam ostaje malo slobodnog vremena za opuštanje i rekreaciju. 

Pitanje koje sebi postavljamo iznova jeste – kako povećati svoju produktivnost, fokus i koncentraciju, a smanjiti stres? Istraživanja govore da kada stres postigne određeni nivo, produktivnost i koncentracija opadaju, jer su blokirani delovi mozga zaduženi za fokus na zadatak.

Kako se nositi sa ovim problemom? 

Evo nekoliko saveta za dugoročnu dobrobit mentalnog statusa, smanjenje zaboravnosti i nivoa stresa:

  • Naučite novu veštinu po vašem izboru, poput novog jezika, kreativnog stvaralaštva, sviranja instrumenta ili plesa. Okušajte se u nekoj aktivnosti koju ste oduvek želeli da probate, a koja zahteva proces učenja, ne opterećujući se samim rezultatom tog rada.
  • Pratite dnevnu rutinu i uvrstite u nju nove zdrave navike. Zamenite negativne obrasce ponašanja novim i produktivnim. Ovaj proces nije lak, ali probajte sa uvođenjem jedne nove navike u periodu od 21 dana. Primetite promene koje se dešavaju.
  • Planirajte zadatke, pravite liste obaveza i koristite memorijske alate kao što su kalendari i beleške. Dobra organizacija čini da stres bude manji.
  • Očistite svoj prostor i definišite mesta gde držite bitna dokumenta, razvrstana po fasciklama i poređana po prioritetu. Neka svaki predmet ima svoje mesto.
  • Uključite fizičku aktivnost u svoj način života. Lagana rekreacija na svežem vazduhu obavezna je bar tri do pet puta nedeljno. 
  • Provedite vreme sa ljudima, socijalizacija i druženje sa porodicom i prijateljima će vas rasteretiti. Ukoliko ste usamljeni, koristan rad za zajednicu angažovaće vaše potencijale, a volontiranje je uvek višestruko korisno.
  • Spavajte dovoljno, obično sedam do osam sati svake noći. Kvalitetan san je dokazano neophodan za sve kognitivne funkcije.
  • Priuštite sebi uravnoteženu ishranu, najbolje mediteranskog tipa. Koštunjavo voće, zdrave masti i antioksidanti, snabdeće vas neophodnim nutrijentima za funkcionalan rad mozga.
  • Ograničite upotrebu telefona i drugih uređaja koji odvlače vašu pažnju. Neka vas uređaji ne remete dok vreme provodite na svrsishodniji način. Vreme dokolice iskoristite za čitanje knjiga, članaka ili igranje društvenih igara.
  • Povedite računa o konzumaciji alkohola i cigareta, kao univerzalni savet koji važi i kada su u pitanju stres, koncentracija i zaboravnost. Dugoročna upotreba supstanci koje deluju neurostimulativo mogu negativno uticati na mnoge mentalne funkcije.

Šta je ekstrakt lista manga?

Istraživanja su pokazala da ekstrakt lista manga pozitivno utiče na kognitivne funkcije kao što su brža mentalna aktivacija, brže vreme reakcije, povećana mentalna spremnost, smanjenje umora i bolji fokus.

Ekstrakt lista manga ima dejstvo slično kao kofein, ali bez ikakvih nuspojava. Aktivna supstanca mangiferin ima blagotvorne efekte na koncentraciju i pažnju.

Ovo je dokazano petogodišnjim istraživanjima profesora Davida Kenedija (David Kennedy). Pre njega je južnoafrički doktor Najdžel Gerik proveo više od 20 godina u proučavanju biljnih vrsta koje su prisutne u Južnoj Africi i koje tamošnja plemena vekovima koriste. Među njima, istakao se ovaj ekstrakt, koji je on izučavao i otkrio ostatku sveta.

Rešenje za pad koncentracije i zaboravnost je Zynamik

Zynamik je 100% prirodan dodatak ishrani koji sadrži patentiran ekstrakt manga (Mangifera indica), standardizovan na ≥ 60% mangiferina. Pojačava pažnju, koncentraciju i smanjuje mentalni umor. Takođe, pozitivno utiče na smanjenje stresa i anksioznosti, a nema nuspojava.  Pošto se zasniva na ekstraktu lista manga, nema neželjene efekte poput kofeina, kao što su nesanica, anksioznost, uznemirenost creva ili dehidratacija.

Zynamik sadrži i vitamine B6 i B12 koji doprinose i održavanju normalnog energetskog metabolizma i imunog sistema. Pozitivan efekat se primećuje i na smanjenje umora i iscrpljenosti

Kao suplement pred trening, Zynamik služi za poboljšanje performansi sportista jer daje više snage, utiče na smanjenje bolova i brži oporavak mišića.

Preporučuje se ljudima koji su pod stalnim stresom i osećaju hroničan umor, studentima, programerima, sportistima i svim osobama koje su pod pojačanim mentalnim i fizičkom naporom. Ukoliko su vam koncentracija, pažnja i budnost neophodne za efektivno obavljanje posla, Zynamik može biti pravi izbor za vas.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*