Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Kako Poboljšati Koncentraciju i Pamćenje

Početak godine, ispitni rokovi i praznici sa sobom uvek nose i želju da postanete bolji u svemu što radite. Iako je želja tu, ovi dani mogu biti jako naporni i mogu značajno da utiču na koncentraciju i fokus, kao i pamćenje. Sigurno ste se početkom godine barem jednom zapitali – na koji način možete poboljšati koncentraciju i pamćenje.

Koncentracija i pamćenje u velikoj meri utiču jedno na drugo, iako nisu direktno povezane jedinice. Ukoliko smatrate da imate problema sa njima, ili da one slabe, moguće je da se već osećate demotivisano. Ali uz malo truda i rada, ti problemi mogu da postanu stvar prošlosti.

Prezasićenost Informacijama

Usled velikog broja informacija kojima smo konstantno okruženi, kako na internetu i društvenim mrežama, tako i u životnoj sredini, jako brzo dolazi do prezasićenja. U ovom trenutku, naš mozak ne može da obradi sve informacije i koncentracija konstantno pada, a tako i mogućnost pamćenja.

Naravno, ovaj problem nije nerešiv, ali zahteva uvođenje nekih novih navika u dnevnu rutinu.

Kako-Poboljšati-Koncentraciju-i-Pamćenje-Devojka-u-Citaonici-Spava-Dok-Uci-Biblioteka-Knjige-Nouvellune-Zynamik

Koncentracija i Fokus Tokom Učenja

Koncentracija i fokus tokom učenja su najbitnije stavke pomoću kojih dolazimo do željenih rezultata. Ono što najviše utiče na koncentraciju tokom učenja jesu okruženje i struktura rada.

Tokom učenja je važno da se osećate prijatno u svom okruženju, imate sve neophodne materijale pri ruci, kao i da Vas niko ne ometa. Na ovaj način ograničavate broj informacija iz okruženja koje Vas mogu ometati i nepovoljno uticati na Vašu koncentraciju.

Postavljanje ciljeva pri učenju može znatno poboljšati koncentraciju i pamćenje. Na ovaj način učenje pretvarate u igru u kojoj prelazite nivoe i stižete do određenog cilja.

Kako bi učenje vizuelno olakšali možete koristiti i tehniku mape uma. Pomoću ove tehnike gradivo pamtite pomoću asocijacija u vidu boja, slova, linija i simbola. Ako želite više da saznate o ovoj tehnici, to možete učiniti ovde.

Odmor i Spavanje

Veliki broj ljudi koji ima problema sa koncentracijom i pamćenjem obično ne spava dovoljno, ili pati od nesanice. To je zato što su san i pamćenje usko povezani. San direktno utiče na kognitivne sposobnosti, a tu spadaju i koncentracija i pamćenje.

Kvalitetan san pomaže ne samo telu, već i mozgu da se odmori kako bi mogao da obradi nove informacije koje dolaze iz spoljašne sredine. Nakon samo nekoliko dana kvalitetnog sna, Vaša sposobnost da se koncentrišete i pamtite će se značajno popraviti.

Kako-Poboljšati-Koncentraciju-i-Pamćenje-Covek-Igra-Sudoku-na-Telefonnu-Nouvellune-Zynamik

Trenirajte Vaš Um

Kako biste poboljšali koncentraciju i pamćenje, važno je da vežbate mozak i razvijate mentalne sposobnosti. To je najlakše uraditi kroz igre memorije, ukrštene reči ili sudoku. Ovo može postati deo Vaše svakodnevne rutine, a ujedno ćete poboljšati fokus i koncentraciju, što će imati pozitivan uticaj na pamćanje.

Dodaci Ishrani

Pravilna i zdrava ishrana pozitivno utiče na sve funkcije organizma, pa tako i na rad mozga. Ali dodatni ,,boost” koji možete iskoristiti kako bi znatno poboljšali koncentraciju i pamćenje jeste uzimanje prirodnih suplemenata kao što je Zynamik.

Zynamik je prirodno rešenje na bazi lista manga koje pomaže da vaša koncentracija dostigne zavidan nivo. List manga ima isto dejstvo poput kofeina, ali bez nuspojava kao što su nesanica, povećani nivo anksioznosti, ili mučnina. Zynamik se preporučuje studentima, programerima, kao i osobama koje osećaju mentalni umor, a žele da poboljšalju svoju koncentraciju i fokus.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*