Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Dobra Organizacija Vremena za Bolju Koncentraciju i Fokus

Dobra organizacija vremena, ne samo da poboljšava vašu produktivnost i karijeru već je odlična i za bolju koncentraciju i fokus tokom celog dana. Dobra dnevna organizacija vam pomaže da završite sve vaše obaveze na vreme, a da vam ostane i vremena za odmor.

Ali, da li postoji neki recept koji možete upotrebiti kako bi dobro organizovali vaše vreme i poboljšali koncentraciju i fokus?

Da, postoji. U nastavku teksta predlažemo neke jednostavne i praktične metode koje će vam pomoći da što bolje organizujete vreme u toku dana.

1. Devedeset Minuta je i Više Nego Dovoljno

Istraživanja su pokazala da naš mozak optimalno radi devedeset minuta pre nego što nam je potreban odmor od dvadeset minuta. Devedeset minuta može zvučati jako malo, ali devedeset minuta duboke koncentracije i fokusa, bez ikakvih ometanja je zapravo i više nego dovoljno vremena za koje možete postići i završiti dosta toga. 

Organizacija vremena i dana koristeći ovu metodu omogućava da sve zadatke završite na vreme, a posle svakog završenog zadatka osećaćete se dobro i biti puni energije.

Dobra-Organizacija-Vremena-za-Bolju-Koncentraciju-i-Fokus-Decko-Za-Laptopom-u-Plavoj-Kosulji-Koncentrisan-Na-Posao-Nouvellune-Zynamik

2. Određivanje Prioriteta

Može se reći da određivanje prioriteta i planiranje vremena za svaki zadatak idu ruku pod ruku. U toku dana dobijate zadatke koji su različitog obima i zahtevnosti, tako da je važno početi dan sa planerom i raspoređivanjem istih.

Jedna od najboljih metoda jeste ,,pojedi tu žabu”. Ova metoda se zasniva na završavanju težih i dužih zadataka na početku dana, dok ostale, lakše zadatke, ostavljate za kasnije. Uz ovakvu organizaciju vremena, bićete skoncentrisani na trenutni zadatak i lakše ćete odraditi isti.

Ako želite da saznate nešto više o ovoj čudesnoj metodi to možete učiniti klikom ovde.

3. Fokusirajte se na Jedan Zadatak 

Svi su se našli u situaciji prekidanja nekog zadatka i izgovaranja poznate rečenice ,,Završiću to kasnije”, ali to kasnije nikada ne dođe. Trenutni tok misli i usredsređenost na sadašnjost su ključni za dobru organizaciju vremena, kao i za bolju koncentraciju i fokus. Jednom kada se ovaj ciklus prekine, teško je povratiti ga. Zato je važno fokusirati se na jedan zadatak i odraditi ga do kraja.

Dobra-Organizacija-Vremena-za-Bolju-Koncentraciju-i-Fokus-Zena-Koja-Pise-u-Kalanedar-Nouvellune-Zynamik

4. Dobra Organizacija Vremena uz Vremenske Blokove

Sve prethodne metode se mogu zaokružiti u vremenske blokove. Za jedan zadatak ili deo zadatka odvojite devedeset minuta gde ćete biti potpuno fokusirani samo na njega, i nakon devedeset minuta napravite kraću pauzu. Obavestite kolege, porodicu ili osobe sa kojima delite prostor da tokom ovih devedeset minuta želite da se fokusirate samo na ono što je ispred vas. Na ovaj način poboljšavate svoju produktivnost i omogućavate da se i osobe oko vas bolje koncentrišu.

5. Prirodni Suplementi

Nekada dobra organizacija vremena može biti teži zadatak ako su vam koncentracija i fokus slabi. Ako je ovo slučaj, uzimanje prirodnih suplemenata poput Zynamik-a je odlično rešenje. Zynamik je prirodni suplement na bazi lista manga i ima isto dejstvo kao i kafa, ali bez negativnih posledica kofeina kao što su povećana anksioznost, mučnina, drhtavica. Zynamik se preporučuje osobama koje rade za računarom, sportistima, gejmerima, kao i osobama koje osećaju mentalni i fizički umor.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*