Finalista za Najbolju Tehnološku Inovaciju – Candberrol

Ubrzani i stresni savremeni život može dovesti do različitih oboljenja uključujući i pojavu kandide u ustima. Tim farmaceuta i tehnologa iz kompanije Phytonet je na prirodan način uspeo da reši ovaj problem uz inovativni lek Candberrol

U svojim istraživanjima, sprovedenim u saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, farmaceuti iz Phytonet-a su otkrili nevoratnu moć čileanske bobice (maqui berry) protiv kandidijaze. Iako se ova bobica već vekovima koristi u tradicionalnoj medicini Južne Amerike, u zapadnoj medicini je postala popularna pre samo nekoliko godina.

Plasman u Finale Za Najbolju Tehnološku Inovaciju

Uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, kroz Program sufinansiranja inovacija, tim  farmaceuta i tehnologa je uspeo da završi proizvodnju Candberrol-a. Ovim su takođe uspeli da plasiraju svoje inovativno rešenje na svetsko tržište.

Polufinalista-za-Najbolju-Tehnološku-Inovaciju---Candberrol---Protiv-Kandide-u-Ustima-Phytonet-Tim-u-Laboratoriji

Ovaj čin je omogućio i plasman u finale za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji i Republici Srpskoj za 2021. godinu. U četvrtak, 25. novembra su održane onlajn tehničke recenzije inovacija, a pored Canberrol-a i Phytonet tima, u finale su takođe prošli i tim Beehold, Sova Hanter tim, tim Fuga, Farmbot, i Farmeri.

Finale, koje će se direktno prenositi iz studija RTS-a 24. decembra, odrediće pobednika titule za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji i Republici Srpskoj za 2021. godinu.

Candberrol – Prirodno Sredstvo Protiv Kandide u Ustima

Polufinalista-za-Najbolju-Tehnološku-Inovaciju---Candberrol---Protiv-Kandide-u-Ustima-Maqui-Bobica-na-Drvetu.jpg

Osnova Candberrol-a je baš ova čudesna maqui bobica koja sadrži veliki nivo antioksidanata. Po svojim svojstvima je čak 9 puta jača od godži bobica i 7 puta od akai bobica. Maqui bobica pozitivno utiče na kandidijazu zbog aktivinih delfinidina koji efikasno utiču u sprečavanju i lečenju kandide u ustima.

U istraživanju je korišćen standardizovani ekstrakt maqui bobice (Aristotelia chilensis) i uočeno je da ova bobica nema fungicidno dejstvo, već sprečava prelazak kandide iz neaktivne u aktivnu formu.

Kandida je gljivica koja je normalno prisutna u telu i čiji disbalans dovodi do pojave kandidijaze u ustima. Canberrol pomaže u vraćanju balansa u usnoj duplji i smanjuje rizik od ponovne infekcije.

NAŠ BILTEN

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu.

*