Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Savremena alternativa za veštačke suze i kapi za oči

Veštačke suze i kapi za oči koriste se kod sindroma suvog oka, a statistika kaže da se oko 6% ukupne populacije između 40 i 60 godina i 15% populacije starije od 60 godina, tokom života susreće sa ovim problemom.

Neprijatnost u očima je česta usled mnogobrojnih faktora iz okruženja, poput zagađenog vazduha, zadimljenog prostora, višesatnog gledanja u ekran. Nošenje kontaktnih sočiva i korišćenje određenih lekova može dodatno da smanji vlažnost oka i kvalitet suznog filma. Takođe, biološki faktori, poput starenja, menopauze i nekih oboljenja, utiču na to da se oko dodatno isušuje. Poznato je da se kod korisnika kontaktnih sočiva javlja osećaj peckanja, umor u očima i diskomfor, posebno usled kontinuiranog i nepravilnog nošenja.

Koji su simptomi suvog oka?

Neki od glavnih simptoma koji se javljaju su:

  • neprijatnost u očima poput osećaj žarenja, grebanja, svraba očiju i osećaja peska u očima
  • osetljivost očiju na svetlost
  • osećaj zamora očiju pri dužem čitanju i radu na kompjuteru
  • povremeno zamućenje vida 

Ove tegobe se mogu pogoršati u sredini gde je smanjena vlažnost vazduha, veštačka klimatizacija i osvetljenje, što je tipično za kancelarijske uslove. Rad u prašnjavoj i zagađenoj sredini, izloženost vetru, suncu i rad na otvorenom, mogu uzrokovati isušivanje očiju. Pošto je nemoguće u potpunosti izbeći faktore sredine, savremena zamena za veštačke suze može biti pravi izbor.

Da li postoji alternativa za veštačke suze?

Veštačke suze se koriste za vlaženje očiju onda kada nemamo dovoljno prirodnih suza ili im je oslabljen sastav. Veštačke suze se koriste za ublažavanje sindoma suvih očiju, tako što vlaže, osvežavaju i čiste oči od neželjenih čestica i nečistoća. Moraju se ukapavati često i kontinuirano, kako bi se obezbedio njihov efekat. 

Zbog velike potrebe za delotvornim proizvodom koji ciljano rešava ovaj problem, kompanija Nouvellune je formulisala inovativni proizvod koji obnavlja suzni film i neguje vid.

Svaki naš organ u telu zahteva odbranu i neutralizaciju slobodnih radikala, a to je moguće uz dovoljan unos antioksidanasa. Oči su složen organ koji zahteva posebnu brigu, jer vid vremenom slabi. 

Mnogobrojne kliničke studije su uz pozitivno dejstvo Maqui berry bobica na vid, potvrdile još mnogobrojne benefite za ljudsko zdravlje. Aristotelia chilensis dolazi iz čileanskih šuma i sadrži visok postotak antioksidativnih flavonoidnih materija, sa čak 35% antocijanina.

Na koji način MaquiDry pomaže vašim očima

MaquiDry je dokazan proizvod čija je efikasnost dokazana u međunarodnim kliničkim studijama: aktivira funkciju suznih žlezda uz pomoć antioksidanasa koji neutrališu slobodne radikale. Obnovljene suzne žlezde nastavljaju prirodnu proizvodnju suzne tečnosti.

Rezultati su vidljivi već nakon par dana, ali je za najbolje rezultate potrebno koristiti MaquiDry najmanje 30 dana svakodnevno.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*