Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Kako Uspešno Izlečiti Sindrom Suvog Oka

Sindrom suvog oka je jedan od najčešćih problema sa kojima se čovek današnjice susreće. Iako je najčešće izazvan modernim stilom života, sindrom suvog oka je hronično oboljenje koje u nekim slučajevima može dovesti do značajnijih problema.

Bolest suvog oka ili sindrom suvog oka predstavlja nedostatak vlage na površini oka. Uzrok je uglavnom nedostatak količine suza ili suze koje prebrzo isparavaju. Takođe, ovaj sindrom je najčešći razlog zašto većina ljudi odlazi kod oftalmologa, a po istraživanju objavljenom u magazinu Journal of Global Health rasprostranjenost ovog sindroma je čak i do 50% u nekim populacijama širom sveta.

Šta su Najčešći Uzroci Sindroma Suvog Oka?

Kako bi oko ostalo zdravo, potrebna je stalno vlaženje i čišćenje oka. Pomoću suza površina očiju se ,,pere” što čuva i štiti rožnjaču od prašine, mikroorganizma, kao i stranih čestica.

Iako uzrok sindroma suvog oka može biti nepravilan rad nekih od žlezda koje pomažu u lučenju suza, najčešći uzroci su ipak druge prirode.

Kako-Uspešno-Izlečiti-Sindrom-Suvog-Oka-Devojka-Na-Poslu-Umorna-Trlja-Oci-Racunar-Lap-Top-Nouvellune-MaquiDry

1. Rad Za Ekranom

Sindrom suvog oka najčešće nastaje prekomernim gledanjem u ekran, bilo da je to računar ili mobilni telefon. Rad ispred ekrana smanjuje količinu treptanja što utiče na prebrzo ispravanje suza. Oči postaju suvlje i ovim se povećava rizik od simptoma suvog oka.

2. Vlažnost Prostorije

Neadekvatna sredina u kojoj provodimo najveći deo dana može u velikoj meri uticati na sindroma suvog oka. Zagušljive i suve prostorije, kao i prostorije u kojima konstantno radi klima dovode do smanjena vlažnosti u prostoriji što utiče na razvitak sindroma suvog oka.

Kako-Uspešno-Izlečiti-Sindrom-Suvog-Oka-Covek-Radi-Na-Racunaru-Trlja-Oci-Nouvellune-MaquiDry

3. Opšte Stanje Organizma

Suve oči se mogu javiti i kao posledica nekih bolesti uključujući dijabetes, lupus, bolesti štitne žlezde, reumatoidni artritis, kao i Sjogrenov sindrom.

Na suvoću očiju mogu uticati i lekovi kao i propisana terapija uključujući antihistaminike, antidepresive, tablete za kontracepciju i određene lekove za krvni pritisak.

Takođe, na sindrom suvih očiju znatno mogu uticati menopauza, kao i starenje.

Lečenje Sindroma Suvog Oka

Imati sindrom suvog oka može biti zamarajuće, ali ono ne utiče na oštećenje vida. Srećom, lečenje sindroma suvog oka je generalno lako i obično je dovoljna primena  veštačkih suza, odnosno kapi za oči.

Najnovije prirodno i bezbedno rešenje za sindrom suvog oka dolazi od tima farmaceuta iz kompanije Nouvellune. MaquiDry je prirodni dodatak ishrani na bazi ekstrakta čileanske Maqui bobice i sadrži vitamine A i B2, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje oka.

MaquiDry povećava prirodnu proizvodnju suza za samo deset dana, a laka primena u obliku kapsula smanjuje neugodnost koju sa sobom nosi upotreba veštačkih suza. Takođe, ovo inovativno rešenje ima rok trajanja od dve godine, za razliku od većine veštačkih suza koje ne možete koristiti duže od par meseci.

Kako-Uspešno-Izlečiti-Sindrom-Suvog-Oka-Maqui-Dry-Pakovanje-Nouvellune

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*