Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Kako sniziti šećer u krvi na prirodan način

Zbog čega se javlja visok šećer u krvi i razumevanje ovog problema

Visok šećer u krvi ili hiperglikemija jeste edokrinološki poremećaj u organizmu koji se najčešće javlja usled neadekvatog lučenja insulina. Da bi se šećer iz hrane preneo iz krvotoka do ćelija, neophodno je optimalno lučenje insulina. Kada se glukoza prekomerno oslobađa, ostaje nagomilana u krvi, što može dovesti do pojave dijabetesa. Ukoliko je šećer u krvi hronično neregulisan, postoji ozbiljna opasnost od nastanka ove bolesti.

Faktori rizika su stres, genetska predispozicija, drugi oblici poremećaja metabolizma, neredovna i neuravnotežena ishrana, ali i gojaznost.

Povišen nivo količine šećera u krvi vremenom dovodi do dijabetesa i njegovih komplikacija.

Dobro je znati da na zdravlje možemo uticati izborima koje činimo svakog dana i da je zdrav način života preduslov za kontrolisanje ovog stanja. Dijetalna ishrana, umerena fizička aktivnost i kontrola unosa kalorija, pomažu u sprečavanju nastanku i kontroli povišenog šećera u krvi.

Kako spustiti šećer u krvi prirodnim putem

Ukoliko imate ustanovljen visok šećer u krvi i razmišljate kako spustiti šećer prirodnim putem, najbolji način da to regulišete jeste da počnete da koristite provereno i dokazano rešenje iz prirode.

GlucoDelphin sadrži dva aktivna sastojka koji deluju u sinergiji za bolju regulaciju nivoa šećera u krvi i kontrolu telesne težine. Visoko bioraspoloživi Chromo Precise® sadrži hrom iz kvasca koji telo 10 x bolje koristi. Time je preuzimanje glukoze iz krvotoka normalizovano, a nivo šećera u krvi je optimalan.

Ekstrakt čileanske Maqui bobice je prirodan sastojak koji usporava apsorpciju glukoze iz creva u krvotok, čime se smanjuje lučenje insulina i skok šećera u krvi nakon unosa hrane. Pored toga, prirodni antioksidanti iz ove biljke doprinose imunom sistemu i očuvanju celokupnog zdravlja.

Prevencija pre svega

Mnogo toga možemo sprečiti uz primenu par jednostavnih promena u ponašanju. Uz svakodnevnu primenu ovih saveta, možemo pomoći našem telu da visok šećer bude pod kontrolom.

Zdrava ishrana podrazumeva kontrolisanje unosa ugljenih hidrata i odabir hrane sa niskim glikemijskim indeksom. Kada je glikemijski indeks u hrani nizak, šećer je pod kontrolom i nema naglih skokova i oscilacija nivoa šećera tokom dana.

Zdrav način života podrazumeva umerenu fizičku aktivnost, koja će vas ujedno relaksirati i smanjiti nivo stresa. Izaberite dinamičnu šetnju pored reke, lagano trčanje ili kardio trening nekoliko puta nedeljno. Meditacija sa fokusiranim disanjem i dobar san, mogu vam pomoći u regulaciji stresa tokom napornih dana. Kontrola telesne težine je nužna, pa ukoliko ste gojazni napravite dobar plan ishrane, uz konsultaciju sa nutricionistom. Istraživanja su pokazala direktnu vezu između gojaznosti i dijabetesa tipa 2.

Hrana bogata vlaknima, poput integralnih žitarica, smeđeg pirinča, mahunarki, voća, povrća i koštunjavog voća, učiniće da duže budete siti i da skok šećera u krvi nakon obroka ne bude nagao. Ovo takođe pozitivno utiče na metabolizam masti u organizmu.

Jedite više manjih porcija dnevno, vodite računa o unosu kalorija i odabiru zdravih, sveže pripremljenih namirnica. Ne zaboravite na hidrataciju organizma i redovne lekarske kontrole i sistematske preglede.

GlucoDelphin je 100% prirodan dodatak ishrani koji pozitivno deluje i na osećaj gladi, čime se na kraju postiže metabolički balans. GlucoDelphin svojim delovanjem smanjuje skokove glukoze u krvi. Idealan je suplement za osobe sa predijabetesom i dijabetesom tipa 2.

Dr. Bojan Pavlović
Dr. Bojan Pavlović

I had a dynamic career that combined technical expertise and marketing skills in New Dietary Supplement Product Design and Development, New Business Development, In Licensing, Out Licensing and sales of Scientifically proven Dietary Supplements for the territory of southern and Eastern Europe. Actively involved in , Intellectual property management, Market Research and Designing and Execution of Business Plans, preparation of quality assurance documentation for R&D pharma projects, manufacturing and launching of new products.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*