Shopping Cart

No Proizvods in the cart.

Kako sniziti šećer u krvi na prirodan način

Zbog čega se javlja visok šećer u krvi i razumevanje ovog problema

Visok šećer u krvi ili hiperglikemija jeste edokrinološki poremećaj u organizmu koji se najčešće javlja usled neadekvatog lučenja insulina. Da bi se šećer iz hrane preneo iz krvotoka do ćelija, neophodno je optimalno lučenje insulina. Kada se glukoza nedovoljno iskorišćava i ostaje nagomilana u krvi, to može dovesti do pojave dijabetesa. Ukoliko je šećer u krvi hronično neregulisan, postoji ozbiljna opasnost od nastanka ove bolesti.

Faktori rizika su stres, genetska predispozicija, drugi oblici poremećaja metabolizma, neredovna i neuravnotežena ishrana, ali i gojaznost.

Povišen nivo količine šećera u krvi vremenom dovodi do dijabetesa i njegovih komplikacija.

Dobro je znati da na zdravlje možemo uticati izborima koje činimo svakog dana i da je zdrav način života preduslov za kontrolu ovog stanja. Dijetalna ishrana, umerena fizička aktivnost i kontrola unosa kalorija, pomažu u nastanku i kontroli povišenog šećera u krvi.

Kako spustiti šećer u krvi prirodnim putem

Ukoliko imate ustanovljen visok šećer u krvi i razmišljate kako spustiti šećer prirodnim putem, najbolji način da to regulišete jeste da počnete da koristite provereno i dokazano rešenje iz prirode.

GlucoDelphin sadrži dva aktivna sastojka koji deluju u sinergiji za bolju regulaciju nivoa šećera u krvi i kontrolu telesne težine. Visoko bioraspoloživi Chromo Precise® sadrži hrom iz kvasca koji telo 10 x bolje  koristi. Time je preuzimanje glukoze iz krvotoka normalizovano, a nivo šećera u krvi je optimalan.

Ekstrakt čileanske Maqui bobice je prirodan sastojak koji usporava apsorpciju glukoze iz creva u krvotok, čime se smanjuje lučenje insulina i skok šećera u krvi nakon unosa hrane. Pored toga, prirodni antioksidanti iz ove biljke doprinose imunom sistemu i očuvanju celokupnog zdravlja.

Prevencija pre svega

Mnogo toga možemo sprečiti uz primenu par jednostavnih promena u ponašanju. Uz svakodnevnu primenu ovih saveta, možemo pomoći našem telu da visok šećer bude pod kontrolom.

Zdrava ishrana podrazumeva kontrolisanje unosa ugljenih hidrata i odabir hrane sa niskim glikemijskim indeksom. Kada je glikemijski indeks u hrani nizak, šećer je pod kontrolom i nema naglih skokova i oscilacija nivoa šećera tokom dana.

Zdrav način života podrazumeva umerenu fizičku aktivnost, koja će vas ujedno relaksirati i smanjiti nivo stresa. Izaberite dinamičnu šetnju pored reke, lagano trčanje ili kardio trening nekoliko puta nedeljno. Meditacija sa fokusiranim disanjem i dobar san, mogu vam pomoći u regulaciji stresa tokom napornih dana. Kontrola telesne težine je nužna, pa ukoliko ste gojazni napravite dobar plan ishrane, uz konsultaciju sa nutricionistom. Istraživanja su pokazala direktnu vezu između gojaznosti i dijabetesa tipa 2.

Hrana bogata vlaknima, poput integralnih žitarica, smeđeg pirinča, mahunarki, voća, povrća i koštunjavog voća, učiniće da duže budete siti i da porast šećera u krvi nakon obroka ne bude nagao. Ovo takođe pozitivno utiče na metabolizam masti u organizmu.

Jedite više manjih porcija dnevno, vodite računa o unosu kalorija i odabiru zdravih, sveže pripremljenih namirnica. Ne zaboravite na hidrataciju organizma i redovne lekarske kontrole i sistematske preglede.

GlucoDelphin je 100% prirodan dodatak ishrani koji pozitivno deluje i na osećaj gladi, čime se na kraju postiže metabolički balans. GlucoDelphin svojim delovanjem smanjuje skokove glukoze u krvi. Idealan je suplement za osobe sa predijabetesom i dijabetesom tipa 2.

Prijavite se na naš newsletter i preuzmite promo kod za 10% popusta na prvu kupovinu!

*